Pestki dyni w miodzie i przyprawach
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.117)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 białko jajka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 2 szklanki pestek dyni
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 190°C. W średniej misce ubić białka z miodem i wszystkimi przyprawami. Dorzucić pestki dyni. Potrząsać miską równomiernie pokrywając pestki mieszanką przypraw. Na lekko natłuszczoną blachę do pieczenia wylać masę i równomiernie rozprowadzić. Piec 20-30 minut aż się zrumieni i stanie się chrupiąca.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W