Pepparkakor (ciasteczka imbirowe)

Pepparkakor (ciasteczka imbirowe)
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Melasę zagotować w rondelku o grubych ściankach. Dodać tłuszcz i cukier palmowy. Mieszać, aż wszystko się stopi. Ostudzić. Ubić jajko. Przesiać mąkę, sól, sodę, imbir i cynamon. Wymieszać składniki. Wyrobić gładkie ciasto. Owinąć je folią i schłodzić przez noc. Rozgrzać piekarnik do 180°C. Ciasto rozwałkować bardzo cienko. Wycinać ciasteczka. Ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec partiami przez 10-15 minut. Ostudzić na kratce. Przechowywać w szczelnym naczyniu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA