Paluszki z kurczaka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.47)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
Składniki:
- 4 pojedyncze filety z kurczaka
- bez skóry i kości
- 1 szklanka kaszki kukurydzianej
- 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Pokrój filety wzdłuż na wąskie paski. Wsyp kaszkę kukurydzianą, kmin rzymski, sól i pieprz do grubego foliowego worka i wymieszaj. Włóż do niego paseczki z kurczaka i starannie obtocz. Piecz paluszki na blasze przez 15 – 20 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W