Olej kminowy

Olej kminowy
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.38)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 1 szklanka oleju roślinnego
  • 3 łyżki nasion kminu rzymskiego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej olej do słoja i dosyp kmin. Wstaw słój do rondla z taką ilością wody, żeby jej poziom był równy poziomowi oleju i delikatnie podgrzewaj. Potrząśnij słojem i odstaw na 24 godziny, żeby olej naciągnął aromatem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA