Okoń w chrupiącym cieście z ogórkową salsą
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 10 – 12 filetów z okonków
- mąka kukurydziana
- 100 ml piwa
- jedno jajo
- sól/pieprz
Salsa:
- 1 ogórek zielony
- małe chili
- ząbek czosnku
- odrobina świeżej kolendry
- sok z limonki
- mały kawałeczek kopru włoskiego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety z okonków posól, popieprz i odstaw do lodówki. Ogórka posiekaj w kostkę, dodaj chili, kolendrę, sok i koper włoski. Mąkę połącz z piwem i jajkiem, aby powstałe gęste ciasto. Okonki zatapiaj w cieście i smaż na głębokim tłuszczu, podawaj z salsą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W