Okoń morski z sosem z porów

Okoń morski z sosem z porów
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pory pokroić w półplasterki. Przełożyć do garnka, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Poddusić do miękkości na małym ogniu. Pory odcedzić na sitku, przenieść do garnka. Dodać musztardę i śmietanę. Sos wymieszać, a pod koniec dodać posiekany estragon. Okonia doprawić solą i pieprzem. Na patelni mocno rozgrzać oliwę. Przełożyć filet na patelnię, po chwili dodać rozmaryn. Smażyć do uzyskania złocistego koloru po obu stronach (po ok. 3-5 minut z każdej strony). Podawać z wcześniej przygotowanym sosem z porów oraz ćwiartką cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA