Okoń morski z sosem z porów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 4 pory
- 1 duży filet z okonia morskiego (ok. 200g)
- 2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki śmietany
- chilli w płatkach
- świeży estragon
- pieprz i sól
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 gałązka rozmarynu
- ćwiartka cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pory pokroić w półplasterki. Przełożyć do garnka, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Poddusić do miękkości na małym ogniu. Pory odcedzić na sitku, przenieść do garnka. Dodać musztardę i śmietanę. Sos wymieszać, a pod koniec dodać posiekany estragon. Okonia doprawić solą i pieprzem. Na patelni mocno rozgrzać oliwę. Przełożyć filet na patelnię, po chwili dodać rozmaryn. Smażyć do uzyskania złocistego koloru po obu stronach (po ok. 3-5 minut z każdej strony). Podawać z wcześniej przygotowanym sosem z porów oraz ćwiartką cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W