Nori rolls z brązowym ryżem i tempeh
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 41)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- ćwierć bloczka tempeh
- 1/3 filiżanki tamari
- łyżeczka oleju sezamowego
- 4 arkusze nori
- 2 filiżanki ugotowanego brązowego ryżu
- łyżka mirin
- łyżeczka oliwy
- pół pokrojonego awokado
- ogórek pokrojony wzdłuż
- pół pokrojonej marchewki
- 2 pokrojone dymki
- sos do zamaczania z połowy filiżanki tamari i połowy filiżanki oleju sezamowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Tempeh marynować przez 10 minut w tamari i oleju sezamowym. Upiec na grillu, ostudzić i pokroić w centymetrowe paski. Ryż z mirin rozłożyć równą warstwą na arkuszach nori. Na wierzchu ułożyć tempeh, awokado, ogórka, marchewkę i dymkę. Zwinąć. Podawać z sosem do zamaczania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W