Naleśniki z ciecierzycy z karmelizowanymi jabłkami i lodami
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Przygotowanie:
Naleśniki
175 ml mleka
80 g mąki z ciecierzycy
jajko
2 łyżeczki miodu
3 łyżki oliwy z oliwek
Jabłka w karmelu
2 jabłka
brązowy cukier
masło
Przygotowanie
Łączymy mleko, jajka, oliwę i miód. Wlewamy do mąki. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut.
Niewielką ilością ciasta pokrywamy dno patelni. Smażymy przez 2 minuty z każdej strony. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy jabłka i cukier. Podsmażamy, aż karmel pokryje owoce. Naleśniki podajemy z jabłkami i gałką lodów o smaku toffi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W