Najłatwiejsza brukselka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g mrożonej brukselki
- 1 cebula
- posiekana
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka suszonych pomidorów
- posiekanych
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć brukselkę, cebulę i oliwę do dużego rondla, dodaj jakiś ½ cm wody na dno. Przykryj szczelną pokrywką i wstaw na średni ogień. Gotuj przez 10-15 minut, aż brukselka będzie miękka i jasno zielona. Dodaj suszone pomidory, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W