Muffiny bananowo-otrębowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Muffinki
Składniki:
- 240 g płatków albo batoników otrębowych
- 100 g miękkiego masła
- 200 g drobnego cukru
- 2 dojrzałe banany
- obrane i ugniecione
- 2 jajka od kur z wolnego wybiegu
- rozkłócone
- sok z 1 cytryny
- 450 ml mleka
- 300 g mąki pszennej
- 2½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki miałkiej soli morskiej
- 220 g rodzynek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Zalej płatki/batoniki otrębowe 200 ml wrzątku. Odstaw, aż zmiękną, wchłoną większość wody i ostygną. W oddzielnej misce utrzyj masło z cukrem. Dodaj porcjami ugniecione banany i jajka, za każdym razem starannie mieszając.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W