Moje bardzo bożonarodzeniowe ciasto

Moje bardzo bożonarodzeniowe ciasto
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia australijska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Orzechy i czekoladę zmiksuj w robocie kuchennym korzystając z funkcji pulsowanie.
Drobno posiekaj daktyle, wiśnie, figi oraz imbir. W dużej misce wymieszaj orzechy, czekoladę, owoce oraz cynamon. Ubij sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier. Dodaj pianę do masy z owoców i orzechów, wymieszaj. Przełóż łyżką do teflonowej tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz przez około godzinę. Pozostaw do ostygnięcia w otwartym piekarniku. Posyp cukrem pudrem. Podawaj z bitą śmietaną, brandy i świeżymi owocami jagodowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA