Masa z gorzkiej czekolady
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 450 g gorzkiej czekolady
- 225 g masła
- 2 łyżki kakao
- 240 ml śmietany
- 1 łyżka ekstraktu wanilii
- 760 g cukru pudru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do miski ustawionej nad garnkiem z wrzątkiem wrzuć czekoladę, masło i kakao. Dzięki temu czekolada jest izolowana i nie zaszkodzi jej bezpośredni ogień, gdy ją roztapiasz. Rozpuszczoną przelej do miski, dodaj śmietanę i wanilię. Ucieraj, stopniowo dosypującą cukier puder. Ucieraj do chwili, aż masę będzie można rozsmarować.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W