Marokańska soczewica
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Przygotowanie:
Pasta
półtorej filiżanki puree z pomidorów
pół filiżanki świeżego soku z pomarańczy
pół filiżanki świeżego soku z cytryny
pół filiżanki tamari
4 ząbki czosnku
pół filiżanki miodu lub syropu ryżowego
pół łyżeczki płatków chili
łyżeczka mielonej kolendry
łyżeczka mielonych nasion kopru
pół łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki mielonego kminu
2 łyżeczki startego imbiru
łyżka octu balsamicznego
Dodatkowo
3 filiżanki tartej marchwi
łyżka opłukanej i posiekanej kiszonej cytryny
puszka ciecierzycy
garść liści kolendry
Przygotowanie
Składniki pasty ucieramy w blenderze na gładką masę. Z podanej ilości otrzymamy około 2 filiżanek pasty. Możemy przechować ją dłużej w szczelnym pojemniku. W misce łączymy marchew, cytrynę i ciecierzycę. Dodajemy około 2 łyżek przygotowanej pasty. Wsypujemy liście kolendry i delikatnie mieszamy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W