Makaron ze szpinakowym pesto

Makaron ze szpinakowym pesto
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.101)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szpinak, orzechy, parmezan, szałwię, oliwę, sól i pieprz zmiksować na gładką masę za pomocą miksera. Śmietanę przelać do małego garnka, dodać masę szpinakową i podgrzać. Prosciutto wrzucić do ciężkiego rondla na średni ogień. Smażyć, aż stanie się chrupkie, osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ugotować makaron w dużej ilości osolonej wody. Ugotowany makaron wymieszać ze szpinakowo-śmietanowym pesto, przybrać chrupkim prosciutto.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA