Łupacz w papilotach
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 1 mrożony filet z łupacza (ok. 200g)
- kilka plasterków cienko pokrojonej cukinii
- szczypta chili w płatkach
- świeża bazylia
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filet przekładamy na papier do pieczenia rozłożony na folii aluminiowej. Na rybie układamy plasterki cukinii. Doprawiamy płatkami chili, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy masło i świeżą bazylię. Następnie brzegi papieru razem z folią zwijamy razem tak, by uformować szczelną paczuszkę. Tak przygotowanego łupacza należy piec przez 10 minut w temperaturze 200°C. Tuż przed podaniem rybę należy skropić sokiem z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W