łosoś w panierce ziemniaczano-chrzanowej z sosem z piklami

łosoś w panierce ziemniaczano-chrzanowej z sosem z piklami
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.72)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Łosoś
2 ziemniaki, upieczone i ostudzone
2 łyżki chrzanu
2 łyżki oliwy
sól i pieprz
4 filety z łososia, każdy ok. 170 g

Sos z piklami
2 kiszone ogórki, posiekane
1 mały pęczek posiekanego kopru
1 łyżka musztardy
½ szklanki majonezu
sok z połówki cytryny
sól i pieprz

Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Do średniej miski zetrzeć ziemniaki na tarce o grubych oczkach. Dodać chrzan, oliwę, sól i pieprz, dobrze wymieszać. Nałożyć panierkę na filety z łososia i umieścić w brytfannie lub na blasze. Piec aż panierka będzie złota i chrupka, ok 15 minut.

Sos z piklami
Włożyć wszystkie składniki do miski i dobrze wymieszać. Podawać z łososiem.

© Michael Smith

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA