łosoś w panierce ziemniaczano-chrzanowej z sosem z piklami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.72)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Łosoś2 ziemniaki, upieczone i ostudzone
2 łyżki chrzanu
2 łyżki oliwy
sól i pieprz
4 filety z łososia, każdy ok. 170 g
Sos z piklami
2 kiszone ogórki, posiekane
1 mały pęczek posiekanego kopru
1 łyżka musztardy
½ szklanki majonezu
sok z połówki cytryny
sól i pieprz
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Do średniej miski zetrzeć ziemniaki na tarce o grubych oczkach. Dodać chrzan, oliwę, sól i pieprz, dobrze wymieszać. Nałożyć panierkę na filety z łososia i umieścić w brytfannie lub na blasze. Piec aż panierka będzie złota i chrupka, ok 15 minut.
Sos z piklami
Włożyć wszystkie składniki do miski i dobrze wymieszać. Podawać z łososiem.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W