łosoś gotowany w oliwie z oliwek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.123)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 2 x 170 g filetów z łososia
- bez skóry
- 4 szklanki oliwy z oliwek
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- skórka starta z 1 cytryny
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oliwę wlać do małego garnka i łagodnie rozgrzać do temperatury 90°C. Dodać rozmaryn, skórkę z cytryny i przyprawy. Ostrożnie włożyć łososia. Gotować do czasu aż ryba będzie matowa i ugotowana w środku. Starać się utrzymać oliwę w stałej temperaturze 90°C. Całość przygotowania łososia zajmie około 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W