Łosoś a la Robert May
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dwie puszyste damy (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Przygotowanie:
Składniki0,9 kg łososia (z najszerszego fragmentu ryby, tuż za głową)
3 obrane i pokrojone w plastry pomarańcze
2 łyżeczki świeżo tartej gałki muszkatołowej
sól
czerwone wytrawne wino
sok z 1 pomarańczy
Przygotowanie
Usuń skórę z łososia. W rondlu odpowiedniej wielkości ułóż warstwę plasterków pomarańczy. Umieść na nich łososia i dopraw gałką muszkatołową oraz solą. Ułóż pozostałe plastry pomarańczy z boku i na wierzchu. Wlej wino oraz sok i doprowadź do wrzenia. Przykryj naczynie i duś na wolnym ogniu przez 15 min lub gdy łosoś dojdzie. Podawaj z trójkątnymi tostami z dobrego, domowego chleba.
© Jennifer Paterson i Clarisa Dickson Wright
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W