Kurczak w sosie z brandy
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 6 piersi kurczaka
- 100 ml brandy
- 100 ml kremówki
- 170 g małych pieczarek
- 30 g masła
- 1-2 łyżki oliwy
- 1 czerwona cebula
- drobno posiekana
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni obsmażyć kurczaka na maśle z oliwą, dodać cebulę, smażyć, aż się zeszkli, ale nie zrumieni. Flambirować kurczaka w brandy (wlać brandy na patelnię i podpalić, poczekać, aż alkohol się wypali), a następnie dodać pieczarki. Wlać kremówkę, przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, zakryć folią aluminiową i zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku przez godzinę. Podawać z puree ziemniaczanym z masłem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W