Kurczak w panierce z parmezanem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.94)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- ½ szklanki mąki
- 2 jaja
- 1 szklanka drobno tartej bułki
- ½ szklanki startego parmezanu
- 3 łyżki suchego oregano
- sól i świeżo mielony pieprz
- 3 piersi kurczaka
- pozbawione kości i skóry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. Do jednej miski wsyp mąkę, w drugiej rozkłóć widelcem jajka, a do trzeciej wsyp bułkę tartą, parmezan, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Posyp piersi kurczaka mąką i strzepnij nadmiar przed zanurzeniem w misce z jajkami. Pokryj mięso dokładnie, daj ścieknąć nadmiarowi i włóż do panierki, rozprowadzając ją równomiernie z każdej strony. Umieść mięso w lekko naoliwionej foremce i piecz aż będzie złociste na zewnątrz, a przepieczone wewnątrz (ok. 25 min)
Podawaj z ulubionym sosem pomidorowym.
Podawaj z ulubionym sosem pomidorowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W