Kurczak nadziewany pesto zawinięty w szynkę
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.67)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Pesto
1 duży pęczek świeżej bazylii
1 szklanka orzeszków piniowych
1 szklanka startego parmezanu
sól
oliwa z oliwek
Kurczak
4 piersi z kurczaka bez skóry i kości
8 plasterków szynki parmeńskiej
Przygotowanie pesto
Zmielić bazylię, orzeszki piniowe, parmezan i oliwę w malakserze. Doprawić solą.
Kurczak
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Na płaskiej powierzchni rozłożyć 2 plastry szynki, formując duży prostokąt. Na szynce umieścić pierś kurczaka i naciąć z jednej strony, formując kieszonkę. Włożyć do środka trochę pesto i owinąć kurczaka szynką. Tak samo postępować z pozostałym kurczakiem. Ułożyć piersi kurczaka na blasze i piec aż się zrumienią i upieką w środku, ok. 15 minut.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W