Kurczak duszony w cebuli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.118)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- olej roślinny
- 10 lub 12 udek kurczaka
- 10 cebul
- obranych i pokrojonych w cienkie plastry
- 1 łyżka suszonego tymianku
- 1 szklanka sherry
- 1/4 szklanki musztardy diżońskiej
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dużą patelnię rozgrzać na średnim ogniu. Wlać tyle oliwy, żeby pokryła cienką warstwą dno naczynia. Wrzucić udka, skórą do dołu, a potem dobrze je zrumienić ze wszystkich stron. Ułożyć warstwę krążków cebulowych w wolnowarze i wmieszać tymianek, sherry, musztardę, sól i pieprz. Dodać udka kurczaka
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W