Krewetki w kokilkach
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
kładniki:
150 g małych brązowych krewetek, obranych
szczypta mielonego kwiatu muszkatołowca
szczypta pieprzu kajeńskiego
sól i czarny pieprz
100 g masła, stopionego
Przygotowanie:
Wyciśnij krewetki, żeby pozbyć się nadmiaru płynu i wrzuć do miski. Dopraw kwiatem muszkatołowca, pieprzem kajeńskim, solą i pieprzem. Ściśle wypełnij krewetkami 4 kokilki. Dociśnij. Zalej stopionym masłem i odstaw, żeby ostygło. Podawaj z pieczywem razowym, lub tostami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W