Krewetki w kokilkach

Krewetki w kokilkach
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



kładniki:
150 g małych brązowych krewetek, obranych
szczypta mielonego kwiatu muszkatołowca
szczypta pieprzu kajeńskiego
sól i czarny pieprz
100 g masła, stopionego

Przygotowanie:
Wyciśnij krewetki, żeby pozbyć się nadmiaru płynu i wrzuć do miski. Dopraw kwiatem muszkatołowca, pieprzem kajeńskim, solą i pieprzem. Ściśle wypełnij krewetkami 4 kokilki. Dociśnij. Zalej stopionym masłem i odstaw, żeby ostygło. Podawaj z pieczywem razowym, lub tostami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA