Kremowa zupa kalafiorowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 62)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- posiekana cebula
- 1-2 posiekane ząbki czosnku
- łyżka oliwy
- pół kalafiora podzielonego na różyczki
- 500 ml bulionu jarzynowego
- sól i pieprz do smaku
- 180 g jedwabistego tofu
- filiżanka ugotowanego brązowego ryżu
- łyżeczka wędzonej papryki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać kalafior i bulion. Kiedy kalafior będzie miękki, dodać tofu i ryż. Przyprawić solą i pieprzem. Połowę zupy zmiksować i wlać z powrotem do garnka. Przed podaniem posypać wędzoną papryką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W