Kremowa zupa kalafiorowa

Kremowa zupa kalafiorowa
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 62)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • posiekana cebula
  • 1-2 posiekane ząbki czosnku
  • łyżka oliwy
  • pół kalafiora podzielonego na różyczki
  • 500 ml bulionu jarzynowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 180 g jedwabistego tofu
  • filiżanka ugotowanego brązowego ryżu
  • łyżeczka wędzonej papryki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać kalafior i bulion. Kiedy kalafior będzie miękki, dodać tofu i ryż. Przyprawić solą i pieprzem. Połowę zupy zmiksować i wlać z powrotem do garnka. Przed podaniem posypać wędzoną papryką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA