Kotleciki krabowe z trawą cytrynową

Kotleciki krabowe z trawą cytrynową
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
20

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W naczyniu połącz: mięso z kraba, pastę curry, skórkę z limonki, dymkę, chili, trawę cytrynową, bułkę tartą i jajko. Dopraw solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszaj za pomocą dłoni. Uformuj 20 małych kotlecików, nakryj folią i umieść w lodówce na 30 minut.
Rozgrzej dużą patelnię i nasmaruj olejem. Smaż kotleciki 2 minuty z każdej strony.
Podaj z sałatą i słodkim sosem chili.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA