Kotleciki krabowe z trawą cytrynową
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 20
Składniki:
- 500 g ugotowanego białego mięsa z kraba
- 1 łyżka zielonej tajskiej pasty curry
- skórka otarta z 1 limonki
- 8 łodyg dymki
- posiekanych
- 1 czerwona chili
- posiekana
- z usuniętymi nasionami
- 1 łodyga trawy cytrynowej
- posiekana (tylko biała część)
- 120 g tartej bułki
- 1 rozbite jajko
- olej o delikatnym aromacie
- np. słonecznikowy
- sałata do podania
- słodki sos chili
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W naczyniu połącz: mięso z kraba, pastę curry, skórkę z limonki, dymkę, chili, trawę cytrynową, bułkę tartą i jajko. Dopraw solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszaj za pomocą dłoni. Uformuj 20 małych kotlecików, nakryj folią i umieść w lodówce na 30 minut.
Rozgrzej dużą patelnię i nasmaruj olejem. Smaż kotleciki 2 minuty z każdej strony.
Podaj z sałatą i słodkim sosem chili.
Rozgrzej dużą patelnię i nasmaruj olejem. Smaż kotleciki 2 minuty z każdej strony.
Podaj z sałatą i słodkim sosem chili.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W