Konfitura cebulowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
Składniki:
- 4 szklanki cebuli
- pokrojonej w drobną kostkę
- 3 ząbki czosnku
- drobno posiekane
- 1 szklanka octu balsamicznego
- 3 szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj cebulę z czosnkiem i octem na małym ogniu. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, przez 15 min. Dodaj brązowy cukier oraz sól i gotuj następne 20 min, często mieszając. Zdejmij naczynie z ognia, ostudź do temperatury otoczenia i wstaw do lodówki w miseczce albo słoikach. Konfiturę można przechowywać w chłodzie do 6 tygodni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W