Koktajl mleczno-jajeczny

Koktajl mleczno-jajeczny
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 jaja
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 laska wanilii
  • 1½ l mleka
  • ¼ startej gałki muszkatołowej
  • kostki lodu (do podania)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miksera wlej mleko, wbij 4 żółtka. Zmiksuj. Dosyp cukier. Dodaj nasiona wanilii wydrapane z laski i startą gałkę muszkatołową. Zmiksuj. Przelej do dzbanka. Dorzuć kostki lodu. Wymieszaj i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA