Kanapka z kurczakiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 kromki białego lub razowego chleba
- 200 g mięsa z udek kurczaka
- pół łyżeczki kurkumy
- łyżeczka mielonej kolendry
- łyżeczka kminu
- ząbek czosnku
- kawałek imbiru
- łyżka masła orzechowego
- 60 ml śmietanki kokosowej
- chili
- świeża kolendra
- 3 łyżki gęstego majonezu
- łyżeczka musztardy dijońskiej
- 2 łyżki posiekanej szalotki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso kroimy w paski i marynujemy w przyprawach i odrobinie oliwy z oliwek przez 3 godziny. Imbir i czosnek miksujemy z oliwą. Kurczaka obsmażamy na patelni beztłuszczowej. Dodajemy do niego pastę z imbiru i czosnku, masło orzechowe i śmietankę kokosową. Smażymy przez 2 minuty. Kiedy wszystko zgęstnieje, dodajemy chili, kolendrę i szalotki. Z chleba robimy grzanki. Smarujemy je majonezem i nakładamy aromatycznego kurczaka. Posypujemy natką kolendry. Podajemy z frytkami i schłodzonym piwem lub winem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W