Jajka sadzone ze szpinakiem i smardzami
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 2 kawałki masła
- 4 jaja
- 100 g smardzów
- nieco octu balsamicznego
- 375 g szpinaku
- sól i pieprz
- 50 ml créme fraîche
- nieco świeżo startej gałki muszkatołowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na połowie masła usmaż 4 jaja sadzone. Smardze przekrój na pół i umyj. Smaż je krótko, żeby zmiękły. Dolej nieco octu balsamicznego. Na reszcie masła usmaż szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj créme fraîche, wymieszaj. Dorzuć świeżo startą gałkę muszkatołową. Ułóż porcje na talerzu. Na wierzchu połóż sadzone jajo. Dookoła ułóż smażone smardze, polej sosem spod smażenia. Dopraw solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W