Jajka sadzone ze szpinakiem i smardzami

Jajka sadzone ze szpinakiem i smardzami
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 kawałki masła
  • 4 jaja
  • 100 g smardzów
  • nieco octu balsamicznego
  • 375 g szpinaku
  • sól i pieprz
  • 50 ml créme fraîche
  • nieco świeżo startej gałki muszkatołowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na połowie masła usmaż 4 jaja sadzone. Smardze przekrój na pół i umyj. Smaż je krótko, żeby zmiękły. Dolej nieco octu balsamicznego. Na reszcie masła usmaż szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj créme fraîche, wymieszaj. Dorzuć świeżo startą gałkę muszkatołową. Ułóż porcje na talerzu. Na wierzchu połóż sadzone jajo. Dookoła ułóż smażone smardze, polej sosem spod smażenia. Dopraw solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA