Jajka faszerowane
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 8 dużych jajek
- ½ szklanki majonezu
- 1½ łyżeczki mielonej gorczycy
- 1 łyżka drobno posiekanego świeżego szczypiorku
- 2 łyżeczki kaparów
- odsączonych z zalewy i posiekanych
- sól i pieprz
- kapary i szczypiorek do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż jajka do letniej wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj 4 minuty, zdejmij z ognia i odstaw jajka w wodzie, aż ostygną do temperatury pokojowej. Obierz jajka i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka, przetrzyj przez sitko o drobnych oczkach i zmiel w blenderze z majonezem, gorczycą, szczypiorkiem i posiekanymi kaparami, a następnie dopraw do smaku. Nałóż farsz do tuby albo plastikowej torebki z odciętym dolnym rogiem i nałóż porcje kremu z żółtek do wgłębień w połówkach białek. Zrób przybranie z kaparów i pojedynczych źdźbeł szczypiorku. Przykryj folią i przechowuj w lodówce do czasu podania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W