Jajecznica ze szparagami
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:
pół kilograma szparagów
2 łyżki oliwy
6 dużych jaj
3 łyżki mleka
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów. Resztę układamy w brytfannie i skrapiamy oliwą, która pięknie podkreśli aromat warzyw. Doprawiamy gruboziarnistą solą morską, pieprzem i zapiekamy przez 15 minut w temperaturze dwustu dwudziestu stopni. Jajka wybijamy kolejno do miseczki, żeby sprawdzić czy są świeże. Rozkłócimy je i dolewamy 3 łyżki mleka, żeby jajecznica stała się bardziej kremowa. Rozgrzewamy na patelni dwie łyżki masła i wlewamy na nią rozbełtane z mlekiem jajka. Smażymy wolno na niewielkim ogniu przez mniej więcej 20 minut cały czas delikatnie mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na talerz porcję zrumienionych szparagów i usmażonej jajecznicy.
© Claire Robinson
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W