Jaja mew z solą selerową
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Przygotować sól selerową. Zetrzeć seler na drobnej tarce. Zmieszać z solą i wstawić na noc do lodówki. Rozłożyć cienką warstwą na blasze i wysuszyć w piekarniku w temp. 100°C. Wysuszoną dokładnie rozdrobnić. Ogrzać jaja w ciepłej wodzie, aby nie pękły w czasie gotowania. Wrzucić je do wrzątku i gotować 6 minut. Ugotowane jaja przełożyć do wody z kostkami lodu, by zatrzymać proces gotowania. Obrać ze skorupek. Odciąć spód każdego jaja, ustawić je na półmisku. Przybrać szczypiorkiem i rukwią wodną. Na każde jajo nałożyć łyżeczkę majonezu i posypać solą selerową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W