Jagody w syropie

Jagody w syropie
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 225 g jagód
  • 75 g cukru pudru
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki crème de cassis albo crème de martie

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Owoce wsyp do rondla. Włącz gaz. Dosyp 75g cukru pudru. Wlej wodę i alkohol. Gotuj przez parę minut na wolnym ogniu, aż zmiękną. Ostrożnie zamieszaj. Nie powinny się ugotować, a jedynie zmięknąć. Podawaj ciepłe z ciepłym ciastem cytrynowym z semoliny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA