Jagnięcina w bekonie i letnia sałatka fasolowa

Jagnięcina w bekonie i letnia sałatka fasolowa
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 34)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 10 kawałków polędwicy jagnięcej
  • 24 cienkie plasterki bekonu albo pancetty
  • gałązka rozmarynu
  • pęczek tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • ćwierć pęczka majeranku
  • 2 łyżki oliwy
  • skórka otarta z cytryny
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kawałki polędwicy owinąć paskami bekonu. Przyprawić solą i pieprzem. Nabić na patyczki do szaszłyków i grillować przez 8 - 10 minut. Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Podawać z upieczoną jagnięciną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA