Indonezyjskie curry
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 45)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indonezyjska
Składniki:
- kilogram pokrojonej w kostkę koziny albo baraniny
- posiekana cebula
- 4 ząbki czosnku
- posiekane kłącze imbiru
- posiekane kłącze galangalu
- posiekane kłącze kurkumy
- 2 strączki kardamonu
- 2 gwiazdki anyżu
- kawałek kory cynamonowej
- 3 łyżki curry
- 2 liście limetki kaffir
- 2 posiekane chili
- ćwierć filiżanki pasty z tamaryndowca
- 2 filiżanki dowolnego bulionu
- filiżanka śmietanki kokosowej
- ćwierć pęczka kolendry
- 2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych
- trawa cytrynowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso obsmażyć na oleju. Dodać liście limetki, cebulę, czosnek, anyż, kardamon, cynamon, chili, imbir, galangal, kurkumę, kolendrę, śmietankę kokosową, curry i bulion. Po 10 minutach gotowania dodać pastę z tamaryndowca i trawę cytrynową. Gotować przez 40 minut. Podawać z grzankami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W