Grillowane szparagi z pietruszkowym pesto
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.57)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 duży pęczek natki pietruszki o płaskich liściach
- 1 szklanka tartego parmezanu
- 1 szklanka sparzonych
- obranych i pokrojonych migdałów
- ½ szklanki oliwy
- sól morska
- 1 paczka świeżych zielonych szparagów
- oliwa
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmieszaj w blenderze liście natki, parmezan i migdały z oliwą. Dopraw solą i dolej tyle oliwy, żeby pesto miało luźną konsystencję. Przechowuj pesto w zakręconym słoiku do 3 tygodni.
Rozgrzej grill. Odetnij stwardniałe końcówki szparagów u nasady i wymieszaj łodygi z oliwą, solą i pieprzem. Rozłóż szparagi na gorącym grillu i obracaj w miarę pieczenia. Gdy zmiękną, przełóż je na półmisek. Podawaj szparagi z pietruszkowym pesto.
Rozgrzej grill. Odetnij stwardniałe końcówki szparagów u nasady i wymieszaj łodygi z oliwą, solą i pieprzem. Rozłóż szparagi na gorącym grillu i obracaj w miarę pieczenia. Gdy zmiękną, przełóż je na półmisek. Podawaj szparagi z pietruszkowym pesto.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W