Grillowane ratatouille

Grillowane ratatouille
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.101)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 bakłażan pokrojony wzdłuż na ćwiartki
  • 2 cukinie
  • przekrojone wzdłuż na pół
  • 2 czerwone papryki
  • przekrojone na pół
  • usunąć gniazda nasienne
  • 2 cebula
  • obrane
  • pokrojone w grube plastry
  • 4 pomidory
  • pokrojone w ósemki
  • 1 pęczek pietruszki
  • posiekanej
  • liście z 1 pęczka świeżej bazylii lub oregano (opcjonalnie)
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać grill do najwyższej temperatury. Bakłażana, cukinie, papryki i cebule delikatnie polać oliwą i doprawić solą i pieprzem. Umieścić warzywa na rozgrzanym grillu i przypiekać je z dwóch stron, aż zmiękną i odcisną się na nich żeberka rusztu. Pokroić zgrillowane warzywa w spore kawałki, zmieszać z pomidorami, pietruszką (lub bazylią, lub oregano). Można dodać kilka garści młodziutkiego szpinaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA