Grillowane ratatouille
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.101)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 bakłażan pokrojony wzdłuż na ćwiartki
- 2 cukinie
- przekrojone wzdłuż na pół
- 2 czerwone papryki
- przekrojone na pół
- usunąć gniazda nasienne
- 2 cebula
- obrane
- pokrojone w grube plastry
- 4 pomidory
- pokrojone w ósemki
- 1 pęczek pietruszki
- posiekanej
- liście z 1 pęczka świeżej bazylii lub oregano (opcjonalnie)
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać grill do najwyższej temperatury. Bakłażana, cukinie, papryki i cebule delikatnie polać oliwą i doprawić solą i pieprzem. Umieścić warzywa na rozgrzanym grillu i przypiekać je z dwóch stron, aż zmiękną i odcisną się na nich żeberka rusztu. Pokroić zgrillowane warzywa w spore kawałki, zmieszać z pomidorami, pietruszką (lub bazylią, lub oregano). Można dodać kilka garści młodziutkiego szpinaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W