Grillowana makrela z ziemniakami i kaszanką
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania z grilla
Składniki:
- 4 filety z makreli
- kawałki masła (do smarowania i do smażenia)
- sól i pieprz
- 4 grube plastry kaszanki
- gotowe purée ziemniaczane
- 2-4 dymki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety z makreli posmaruj masłem, dopraw solą i pieprzem. Wstaw pod grill na 4-6 minut, zależnie od grubości porcji. Na patelni roztop kawałek masła. Plastry kaszanki smaż przez 3 minuty po obu stronach. Do gotowego purée ziemniaczanego dodaj podsmażoną na maśle dymkę. Wymieszaj.
Zrób dressing: musztardę dijon wrzuć do miski, dolej ocet z czerwonego wina i wbij żółtko. Wlej, ubijając, olej z orzechów włoskich i olej arachidowy. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzu połóż plaster kaszanki, nałóż ziemniaki. Polej dressingiem wokół talerza, na ziemniakach umieść makrelę.
Zrób dressing: musztardę dijon wrzuć do miski, dolej ocet z czerwonego wina i wbij żółtko. Wlej, ubijając, olej z orzechów włoskich i olej arachidowy. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzu połóż plaster kaszanki, nałóż ziemniaki. Polej dressingiem wokół talerza, na ziemniakach umieść makrelę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W