Gravad z łososia
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 700 g fileta z łososia
Składniki smakowe:
- 1 burak, grubo starty
- 1-1½ łyżki soli morskiej
- ½ łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki chrzanu
- ½ pęczka koperku, posiekanego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj w misce wszystkie składniki smakowe. Rozsmaruj równomiernie na powierzchni ryby. Owiń naczynie folią spożywczą. Wstaw na noc do lodówki.
Usuń składniki smakowe wilgotnym ręcznikiem papierowym. Pokrój na cienkie plastry.
Usuń składniki smakowe wilgotnym ręcznikiem papierowym. Pokrój na cienkie plastry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia skandynawska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W