Gotowane gruszki

Gotowane gruszki
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz gruszki ze skórki, przetnij ogonki i przekrój owoce wzdłuż. Ostrym nożykiem usuń gniazda nasienne. Zanurz połówki gruszek w wodzie z sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Ugotuj syrop z cukru i wody. Wystudź, włóż gruszki do syropu, przykryj pergaminem i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez parę minut i wystudź. Połówki owoców zanurz w cukrze-pudrze i opal kuchenną opalarką. Podawaj z mrożonym kremem gruszkowym jako elegancki deser.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA