Gotowane gruszki
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 3 gruszki comice
- sok z cytryny i woda
- 225 g miałkiego cukru
- 300 ml wody
- cukier puder (do posypania)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obierz gruszki ze skórki, przetnij ogonki i przekrój owoce wzdłuż. Ostrym nożykiem usuń gniazda nasienne. Zanurz połówki gruszek w wodzie z sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Ugotuj syrop z cukru i wody. Wystudź, włóż gruszki do syropu, przykryj pergaminem i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez parę minut i wystudź. Połówki owoców zanurz w cukrze-pudrze i opal kuchenną opalarką. Podawaj z mrożonym kremem gruszkowym jako elegancki deser.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W