Galaretki z wina
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.47)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 750 ml butelka czerwonego wina
- 750 ml butelka białego wina
- 750 ml butelka różowego wina
- 9 opakowań żelatyny w proszku
- 3 szklanki cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przelej wino z każdej butelki do oddzielnego rondla. Do każdego wsyp po 1 szklance cukru i 3 opakowania żelatyny Podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż żelatyna i cukier się rozpuszczą. Przelej wino z każdego rondla do oddzielnej kwadratowej foremki o boku 20 cm, odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki, żeby galaretki zastygły. Gotowe galaretki okrój dookoła nożem, zanurz każdą foremkę w ciepłej wodzie i odwróć, a galaretka wypadnie na blat. Pokrój galaretki w kostkę i rozłóż na tacach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W