Galaretki z wina

Galaretki z wina
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 750 ml butelka czerwonego wina
  • 750 ml butelka białego wina
  • 750 ml butelka różowego wina
  • 9 opakowań żelatyny w proszku
  • 3 szklanki cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przelej wino z każdej butelki do oddzielnego rondla. Do każdego wsyp po 1 szklance cukru i 3 opakowania żelatyny Podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż żelatyna i cukier się rozpuszczą. Przelej wino z każdego rondla do oddzielnej kwadratowej foremki o boku 20 cm, odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki, żeby galaretki zastygły. Gotowe galaretki okrój dookoła nożem, zanurz każdą foremkę w ciepłej wodzie i odwróć, a galaretka wypadnie na blat. Pokrój galaretki w kostkę i rozłóż na tacach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA