Frittata ze spaghetti, jajkami i oliwkami

Frittata ze spaghetti, jajkami i oliwkami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Przygotowanie:

Składniki:
250 g ugotowanego spaghetti
150 g czarnych oliwek bez pestek
2 ząbki czosnku
posiekana cebula
4 gałązki tymianku
natka pietruszki
75 g gruyera
3 jajka
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta soli

Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę z tymiankiem i pietruszką na 50 gramach masła. Wymieszać jajka z przyprawami i resztą składników. Wlać na patelnię i smażyć przez 8-12 minut, aż masa się zetnie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA