Faszerowane warzywa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 39)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- łyżka oliwy
- starty ząbek czosnku
- 2 anchois
- pół filiżanki ugotowanego prosa
- pół filiżanki oregano i bazylii
- ćwierć filiżanki posiekanych oliwek
- czerwona papryka przekrojona na pół, pozbawiona nasion
- duży pomidor przekrojony na pół, pozbawiony nasion
- wydrążone połówki bakłażana
- przekrojona na pół, wydrążona cukinia
- łyżka kaparów
- skórka otarta z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czosnek i anchois podsmażyć na oliwie. Dodać proso, zioła, oliwki, kapary, miąższ bakłażana i cukinii. Przygotowanym farszem nadziać warzywa. Skropić oliwą i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W