Fasolka szparagowa z oliwkami i czosnkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki:500 g fasolki szparagowej
2 łyżki oliwy
2 ząbki posiekanego czosnku
skórka starta z ½ cytryny
sok z ½ cytryny
2-3 łyżki drobno posiekanych oliwek Kalamata
sól i świeżo mielony pieprz
>b>Przygotowanie:
Odciąć końcówki z fasolki. Wrzucić ją do wrzątku, gotować 3 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą, nie osuszać. Oliwę rozgrzać na patelni, delikatnie przesmażyć czosnek i skórkę z cytryny, posolić. Wrzucić fasolkę i oliwki. Dusić na średnim ogniu przez 2 minuty. Jeśli fasolka zacznie się rumienić, dodać trochę wody. Przełożyć na półmisek, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Podawać.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W