Dżem pomidorowy z imbirem

Dżem pomidorowy z imbirem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.120)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

  • 12 świeżych dojrzałych pomidorów
  • pokrojonych albo 2 puszki po 400 g
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka czerwonego octu winnego
  • 1/4 szklanki startego świeżego imbiru
  • 2 liście laurowe
  • ½ łyżeczki soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umieść pomidory w garnku wraz z cukrem, octem, imbirem, solą i liśćmi laurowymi. Zagrzej do wrzenia i duś do czasu zagęszczenia do konsystencji dżemu (ok. 30 min.).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA