Dżem pomidorowy z imbirem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.120)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
Składniki:
- 12 świeżych dojrzałych pomidorów
- pokrojonych albo 2 puszki po 400 g
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka czerwonego octu winnego
- 1/4 szklanki startego świeżego imbiru
- 2 liście laurowe
- ½ łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umieść pomidory w garnku wraz z cukrem, octem, imbirem, solą i liśćmi laurowymi. Zagrzej do wrzenia i duś do czasu zagęszczenia do konsystencji dżemu (ok. 30 min.).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W