Duszony łosoś z majonezem ziołowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 filety z łososia
- białe wino
- 1 liść laurowy
- 1 pęczek świeżego estragonu
- 1 pęczek natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żółtka wlać do miski, dodać ocet i musztardę i ubić. Cały czas ubijając wlewać cienkim strumieniem olej, aż do uzyskania gęstego majonezu. Dodać posiekane zioła i wymieszać. Do naczynia do gotowania ryby wlać 200 ml wody, trochę wina i wrzucić pietruszkę z łodygami oraz liście estragonu. Włożyć rybę i gotować pod przykryciem 3-4 minuty. Podawać z kleksem z majonezu i pędami solirodu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W