Duszone owoce
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 60)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 2 jabłka
- 2 gruszki
- 2 brzoskwinie
- kawałek cynamonu
- gwiazdka anyżu
- skórka i sok z pomarańczy
- pół filiżanki jogurtu naturalnego
- łyżka mieszanki mielonego siemienia, ziaren słonecznika i migdałów
- łyżka koncentratu gruszkowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Owoce pozbawić gniazd nasiennych i pestki, pokroić i umieścić w rondelku. Dodać cynamon, anyż, skórkę i sok z pomarańczy. Gotować przez 10 minut, aż owoce zmiękną. Przełożyć do miseczek, udekorować jogurtem, posypać mieszanką nasion i skropić koncentratem gruszkowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W