Duszone owoce

Duszone owoce
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 60)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 2 gruszki
  • 2 brzoskwinie
  • kawałek cynamonu
  • gwiazdka anyżu
  • skórka i sok z pomarańczy
  • pół filiżanki jogurtu naturalnego
  • łyżka mieszanki mielonego siemienia, ziaren słonecznika i migdałów
  • łyżka koncentratu gruszkowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Owoce pozbawić gniazd nasiennych i pestki, pokroić i umieścić w rondelku. Dodać cynamon, anyż, skórkę i sok z pomarańczy. Gotować przez 10 minut, aż owoce zmiękną. Przełożyć do miseczek, udekorować jogurtem, posypać mieszanką nasion i skropić koncentratem gruszkowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA