Duszone grzyby

Duszone grzyby
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przytnij ogonki grzybów, odcinając zdrewniałe części. Przekrój większe grzyby, mniejsze zostaw w całości albo rozkrój na pół, żeby zachować ich kształt. Dobrze opłucz, osusz na papierowych ręcznikach kuchennych. Na średnim ogniu rozgrzej dużą patelnię. Dodaj masło, czosnek i cebulę. Smaż przez kilka minut, aż będą złocistobrązowe. Dodaj grzyby i smaż. Gdy puszczą płyn, dolej sos sojowy, dodaj tymianek i pieprz. Smaż, aż cały płyn odparuje, żeby wzmocnić aromat. Wlej śmietanę i smaż, mieszając, aż sos zgęstnieje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA