Duszona czerwona kapusta
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 10
Składniki:
- 2 łyżki niesolonego masła
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli
- ½ główki czerwonej kapusty
- bez głąba
- poszatkowanej
- 1 grubo starte jabłko
- 3 łyżki czerwonego octu winnego
- 3 łyżki cukru
- ½ szklanki soku jabłkowego
- ¼ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztop masło w rondlu o grubym dnie i usmaż cebulę, aż się zeszkli. Dodaj kapustę, jabłko, ocet, cukier oraz sok jabłkowy i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, 15 min, aż kapusta zmięknie. Dopraw do smaku solą i gałką muszkatołową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W