Dorada z pieca faszerowana warzywami

Dorada z pieca faszerowana warzywami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • 1 spora dorada niewypatroszona
  • kawałek: marchewki
  • pora
  • selera
  • pietruszki
  • świeża bazylia i tymianek
  • kawałek papryczki chili
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Doradę natnij po grzbiecie od głowy do ogona z dwóch stron kręgosłupa. Za pomocą nożyczek wytnij kręgosłup i delikatnie palcami go wyciągnij. Rybę przemyj w środku, wytrzyj i natrzyj solą oraz pieprzem. Wszystkie warzywa pokrój w drobne zapałki i wymieszaj z ziołami po czym nafaszeruj rybę. Gotową rybę owiń folią i wstaw do pieca nagrzanego do 200 stopni C na jakieś 15 min.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA